Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuální události > Průzkum zájmu o svoz plastů přímo od domu

Průzkum zájmu o svoz plastů přímo od domu



Datum konání:
27.5.2016
Datum ukončení:
30.6.2016

žlutá-popelnice.gifObec Jetřichov zvažuje zavedení svozu plastů z nádob umístěných u jednotlivých nemovitostí a poskytnutí příspěvku občanům na nákupu nádob na plast. Věříme, že touto cestou bychom občanům nabídli pohodlnější formu třídění odpadů a tím i snížení objemu vyváženého komunálního odpadu, za který obec každý rok doplácí stále větší částky. Tento doplatek obce se již stává neúnosný a je pravděpodobné, že od příštího roku budeme muset přistoupit k jistému zvýšení ceny za svoz popelnic. Nicméně pokud by se podařilo odpady třídit lépe, nemuselo by být toto zdražení tak výrazné.

Naším záměrem je poskytnout nádoby na plast občanům obce za výhodnou dotovanou cenu. Tyto nádoby by obec objednala hromadně a každý by měl možnost si tuto nádobu zakoupit za dotovanou cenu. Při hromadném objednání těchto nádob by se cena jedné pohybovala okolo 580 Kč s DPH a obec by polovinu uhradila. Cena pro občana by se tedy měla pohybovat v částce maximálně okolo 300 Kč za nádobu, bude záležet na zájmu občanů o tuto službu a počtu objednaných nádob na plast.

Předběžně jsme jednali se svozovou firmou a svoz plastů z domácností by probíhal 1x za 14 dní v termínu svozu kontejnerů s plasty (přesné dny bychom ještě upřesnili). Nádoby s plastem byste přistavovali na stejná místa jako popelnice. Svozová firma také přislíbila, že nebude obci navyšovat cenu za svoz plastů, i když by to pro ni znamenalo obsloužit více nádob. A to z důvodu kvalitněji vytříděných plastů než ve velkých kontejnerech. Kontejnery na plast by zůstaly i nadále zachovány.

Zvažte proto prosím možnost svozu plastů přímo od domu a nákupu nádoby na plast. Co nejdříve nám dějte vědět, jestli budete mít zájem.   Nahlásit se můžete osobně na obecním úřadu, elektronickým formulářem umístěným na stránkách obce (www.jetrichov.cz) nebo e-mailem (obec.jetrichov@tiscali.cz).

Termín pro nahlášení je stanoven do 30.06.2016. Pokud bude dostatečný zájme, budeme po 30.06.2016 nádoby na plast objednávat u dodavatelské firmy.

Josef Gorgan
starosta obce 

Elektronický formulář naleznete zde >>>

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů